^Til toppen

Sommeren er over os og det er med at nyde haven mens den er frodig og al ting gror så fint. Sidste år købte jeg et brev med ca. 8 pragtsnerlefrø hos den lokale planteskole, for ca 20-40 kr. Pragtsnerlen er en herlig klatreplante for os der kan li' når ting gror i højden. De 8 frø spirede sidste år og det gav et flot blomsterhav op af det gamle stakit. Pragtsnerlens blomster, blomstre kun 1 dag men til gengæld sætter den et væld af blomster sidst på sommeren.

Jeg tog sidste efterår alle de frø jeg kunne og det er lykkedes at få næsten alle til at spire. Der er sat et sted mellem 150 og 200 frø, alt sammen taget fra planterne fra sidste år. Det kan godt betale sig at samle i stedet for at købe på ny.

Frøene kræver en del varme så de skal ikke i jorden før sidst i Maj. Det kan være en god idé at forspirre dem, man skal blot huske at de er meget sarte med deres rodnet, derfor skal de helst plantes ud direkte som de er og ikke deles hvis der f.eks. er sået flere i samme potte.

Frøene jeg har sået i den lange stribe på ydersiden af hegnet er sået i lidt kompost fra sidste år blandet med alm. så og priklemuld. Det skulle gerne give massere af krudt så planterne kan skyde i højden. Jeg har valgt at kombinere dem med klatreroser og Clematis på den anden side af hegnet for at få en farverig effekt. Det meste af hegnet på billedet er blevet plantet til i år, derfor vil gå noget tid før det hele gror rigtig til.

De frø jeg har sat langs hegnet er den lilla type. De fås i alle afskygninger, du kan se blomsten her Pragtsnerle. Jeg skal prøve at komme med flere billeder som de (forhåbentligt) kommer til at indtage hegnet fuldstændigt. Herunder har jeg lagt lidt billeder op af det hele.

 

22/8-2015 - Opdatering 1

Pragtsnerlerne gror rigtig fint og mange af dem har fået blomster. Der er en del flere farver på blomsterne end jeg lige husker men det gør ikke noget. De lider lidt under varmen og kan hænge meget med bladene, hen under aftenen er de som regel friske igen.

Blomsterne er der kun om formiddagen så det er med at få nyt dem. her er et par billeder :)

 

 Copyright © 2018 Enevejshaven.dk  Rights Reserved.