^Til toppen

Under køkkenvinduet satte jeg i efteråret både Tulipaner, Påskeliljer, Asters, bunddækkende planter og en flot opstammet Hortensia vi fik i bryllupsgave af vores rare naboer. Da vi flyttede ind var det ét stort skvalderkålsbed så alle sten måtte ud og al jorden finkæmmes for de små rødder der så let formerer sig.

Påskeliljerne titter så småt frem, det er mit håb det bliver et festfyrværkeri når de alle er sprunget ud. Efterfølgende skulle tulipanerne gerne tage over så der er et farverigt bed længe. I stykket står der også få løg af den lille påskelilje tete-a-tete som jeg satte for 2 år siden.

De bunddækkende planter har jeg sat helt ud til kanten, de skulle gerne danne en flot pude i alle regnbuens farver ud over stenkanten samt give en duft af sommer. Der er flere forskellige varianter. Blandingen jeg har brugt er Hornums 1676 - Stenhave. Den indeholder frø fra Gul Krognål, Iberis, Kalkkarse, Blåpude med flere. Den blomstrer først på 2. År så man skal væbne sig med tålmod. Frøene har jeg sået i et minidrivus og derefter plantet dem ud direkte i en fugtig periode.

Den grønne frodige plante er en hosta jeg gravede op hjemme i min fars have, samme med ham, dengang han stadig var til. Den trives på skyggefulde steder og giver liv til bedet i perioder hvor der ikke er så meget andet der kan gro. Den er forholdsvis nem at dele og på den måde formere.

Jeg har lagt lidt billeder op af det hele herunder

 

 

Opdatering 1 - 08/04-2015

 

Der er ved at komme gang i hele haven nu og under køkkenvinduet er ikke en undtagelse. De ømme knæ fra sidste efterår har været det hele værd. Op skyder de fine Carlton påskeliljer og nedenunder de mindre tete a' tete som er plantet for 2 år siden. I mellem er tulipanerne rigtig godt på vej og nyder godt af varmen fra husmuren. Stenbedsplanterne er også kommet rigtig godt fra start i år, det bliver spændende om de vælger at sætte i blomst. Få af dem er godt på vej ud over stenbedskanten så den kan blive skjult, og bidrage til et endnu mere frodigt udseende. Hostaen bliver ved med at stå flot men den plejer at bukke under for varmen her først på foråret. jeg overvejer at flytte den et andet sted hen hvor den rigtig kan brede sig, men indtil videre får den lov at stå. Hortensiaen har også rigtig mange flotte skud. Den skyggefulde placering skulle gerne sikre blomstring længe lige ved hoveddøren og hver dag minde om et herligt bryllup og blomsten som bryllupsgave.

Herunder er er par stemningsbilleder

 

 

 

 

 

Sammen med påskeliljerne har jeg valgt at sætte forårsløget muscari helt i front. Jeg prøver så vidt muligt at købe løg som sætter sideløg og kommer igen næste år. På den måde bør man i teorien kun skulle gøre arbejdet en gang, og der bør komme flere og flere blomster/planter.

Jeg besluttede mig for det var tid til at rense stykket for ukrudt, det var groet en del til efter regnen kom igen.

Herunder er billeder af projektet.

Det første efterår, efter vi var flyttet ind på enevej satte jeg ca. 20 stk. påskeliljer af typen Dutch Master. Konge af påskeliljer. Den kom dog ikke igen det efterfølgende år, derfor prøver jeg i år en anden type der hedder Carlton. Det er en helt klassisk gul påskelilje som Dutch Master.

Løgene er købt i Bilka til kun 1 kr. stykket. Jeg lagde løgene ud på jorden først for at afstandsbedømme. Herefter var det bare at bruge løgsætteren som er helt uundværlig ved de her mængder. Der er sat mellem 100 og 150 løg i indkørslen som der er billeder af herunder.

 Copyright © 2019 Enevejshaven.dk  Rights Reserved.